Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

tiistai 6. syyskuuta 2016

EKP:n bondiostot ylittivät 1 000 000 000 000 euroa

EKP:n bondiostot ylittivät 1 000 000 000 000 euroa
Euroopan keskuspankki (EKP) on ylittänyt arvopaperiostoissaan tuhannen miljardin euron rajan, ilmenee EKP:n eilen illalla julkistamista tiedoista.
6.9.2016 1
Taloussanomat

EKP kokoontuu tällä viikolla Frankfurtissa päättämään koroistaan. Keskuspankin päättäjien arvioitavaksi tulee se, kuinka hyvin osto-ohjelma on toiminut ja kuinka hyvin arvopaperiostojen tiukoista kriteereistä onnistutaan jatkossa pitämään kiinni.
EKP aloitti bondiostonsa viime vuoden keväällä. Niillä pyritään elvyttämään taloutta ja taistelemaan uhkaavaa deflaatiokehitystä vastaan. Euroalueen inflaation kiihtyminen on kuitenkin jäänyt vaisuksi.
Lue myös nämä:
    Ostoja on tehty kuukausittain noin 60 miljardin euron arvosta viime vuoden maaliskuusta kuluvan vuoden maaliskuuhun ja noin 80 miljardin euron arvosta huhtikuusta eteenpäin. Ostoja on tarkoitus tehdä ainakin ensi vuoden maaliskuuhun.
    EKP laajensi viime keväänä ostot myös yritysten joukkovelkakirjoihin.
    Osto-ohjelma on johtanut joukkovelkakirjojen korkojen jyrkkään laskuun. Esimerkiksi Saksassa kymmenvuotisen valtionlainan markkinakorko on laskenut miinukselle ensimmäistä kertaa historiassa.