Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Töissä ulostaminen kannattaa!


Kannattaa saman tien hoitaa kaikki päivän vessakäynnit työajalla.

Työvoiman ostajien Kelamaksut pois, yhteisöveron alennus 4.5%:lla  Ja .....uusia vedätyksiä tulee liukuhihnalta, mitä enemmän työväenluokka viettää aikaa hajaannuksen- ja tietämättömyyden "käymälässä"! 

  • Arkivapaat on poisettava! Arkivapaan hinta: 343 euroa henkilöltä

Taloussanomat 10.9.2013

Yrittäjä maksaa keskellä viikkoa olevasta arkivapaasta keskimäärin 343 euroa työntekijää kohti, kertoo Suomen Yrittäjät. Yrittäjien mukaan helatorstain ja loppiaisen siirtäminen lauantaihin toisikin säästöä ja nostaisi työn tekemisen panoksia.
Johtaja Rauno Vanhasen mukaan arkivapaiden vähentäminen on linjassa sen näkemyksen kanssa, että työehtospimusperäisiä ylimääräisiä vapaapäiviä, esimerkiksi pekkasia, tulisi vähentää.
"Tynkäviikot tulevat kalliiksi ja vaikuttavat luonnollisesti yrityksen tehokkuuteen. Ne vähentävät sekä työpanosta että työaikaa, joista kummastakin on pidettävä huolta."
Suomen Yrittäjien ekonomistin Petri Malisen mukaan keskimääräinen 343 euron päivämaksu koostuu noin 153 euron palkasta ja menetetyn työpanoksen arvosta, joka taas on keskimäärin lähes 190 euroa.
"Tietenkin voi tuntua harmilliselta, jos perinteisiin palkallisiin juhlavapaisiin puututaan. Välillä voitaisiin varmasti tehdä lyhennettyjä viikkoja tai vastaavia, mutta niistä päättämisen pitäisi olla mahdollista työpaikkakohtaisesti."
  • Björn Wahlroos: "Minimipalkka on torakka"

Taloussanomat 11.9.2013
– Minimipalkka on torakka joka lopultakin olisi litistettävä, sanoo Nalle!
 
Huom!
Useissa maissa minimipalkasta säädetään lainsäädännössä. Muiden muassa Saksan ja Italian tavoin Suomessa ei ole lakiin kirjattua minimipalkkaa, vaan vähimmäispalkka vaihtelee työehtosopimuksittain.
Suomen työttömyysturvalain mukaan työstä on kuitenkin maksettava palkkaa, jolla työssäoloehdon mukainen päivärahaoikeus täyttyy. Tänä vuonna summa on 1134 euroa, joten 40 tunnin työviikolla tuntipalkan olisi oltava vähintään 7,09 euroa.  
  • Ei minimityöaikaa, ei minimipalkkaa – hyvä näin? Nollatyösopimuksella pelataan!


  

McDonald’sin brittityöntekijöistä 90 prosentilla eli 82 800 ihmisillä on sopimus, jossa lukee 0 tuntia

McDonald’silla 82 800 työntekijää, joiden sopimuksessa lukee 0 tuntia
Pikaruokaketju McDonald’s on ilmeisesti Britannian suurin niin sanottuja nollatuntityösopimuksia käyttävä työnantaja.
 
Taloussanomat
6.8.2013

Brittilehti Guardianin mukaan McDonald’sin brittityöntekijöistä 90 prosentilla eli 82 800 ihmisellä on työsopimus, jossa minimityöajaksi on määritelty nolla tuntia.
Näitä nollasopimuksia on kritisoitu siitä, että työntekijä ei tiedä etukäteen työvuorojaan eikä hänellä ole säännöllisiä tuloja.
Britanniassa jotkut poliitikot ovat vaatineet, että työnantajat takaavat työntekijöille jonkin määrän työtunteja. Yritysjohtajat vastustavat nollasopimusten kieltoa, koska heidän mielestään Britannia voisi olla samassa tilanteessa kuin Italia tai Espanja ilman joustavia työmarkkinoita.
McDonald's työllistää Britanniassa 92 000 ihmistä 1 200 ravintolassaan. Yhtiö kertoo käyttäneensä nollatuntisopimuksia vuodesta 1975, jolloin avattiin saarivaltion ensimmäinen McDonald’s-ravintola.