Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

maanantai 13. toukokuuta 2013

Espanja tuki köyhien asumista –  komissio hermostui!?

Espanja tuki köyhien asumista – komissio hermostui
Espanjan valtio on ottanut pakkolunastanut koteja, joiden asukkaita uhkaa häätö, ja antanut ihmisten jatkaa asumista. Euroopan unionin komissio epäilee, että tämä apu on vastoin maan saaman hätäpaketin ehtoja.



Bloomberg
13.5.2013

Euroopan komissio on vaatinut pääministeri Mariano Rajoylta selvitystä, rikkooko kotien pakkolunastus velkojilta hätäpaketin ehtoja. Espanjan pankit ovat saaneet euromailta hätäpaketin pankkien tukemiseksi.
Espanjassa muun muassa Andalusian ja Kanarian saarten maakunnat ovat pakkolunastaneet asuntoja, jotka velkojat ovat ulosmitanneet asukkailta. Rahavaikeuksissa kotinsa menettäneitä uhkaa häätö.
– Meillä on käynnissä taloudellinen, sosiaalinen ja asumuksellinen hätätilanne, Andalusian paikallishallinnon asumisasioista vastaava virkamies Amanda Meyer kertoi Bloombergille.
Meyerin mukaan Andalusiassa on häädetty ihmiset 90 000 kodista finanssikriisin alettua. Hänen mukaansa kriisin aikana ihmisten käytössä olevat varat ovat pudonneet viidenneksellä.
Valtio on pakkolunastuksilla halunnut auttaa asunnottomuuden uhkaamia ihmisiä. Valtio on lunastanut asunnot ja niissä on voinut jatkaa asumista.
Monia kiinteistösijoittajia hallituksen päätös kuitenkin kauhistuttaa. Espanja tarvitsee kipeästi myös ulkomaisia investointeja selvitäkseen kriiristä.
– Se on kolmatta maailmaa, populistista ja enemmän Bolivian ja Pohjois-Korean politiikkatoimien tapaista, uudelleenrahoitukseen keskittyvän Irea-yhtiön toimitusjohtaja Mikel Echavarren moitti pakkolunastuksia.
Echavarrenin mielestä valtion pakkolunastukset tekevät Espanjasta kiiinteistösijoittajien mielissä "erittäin korkeariskisen".