Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

torstai 18. huhtikuuta 2013

Kreikka: pomot ampuivat työntekijöitä

pickers.jpg
Yli kaksikymmentä siirtolaistyöntekijää haavoittui Etelä-Kreikassa, kun esimiehet avasivat tulen heitä kohti. Manoladan mansikkaviljelmät, jossa välikohtaus tapahtui keskiviikkoiltapäivänä, on ollut useasti otsikoissa siirtolaistyöntekijöiden hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä. Haavoittuneet työntekijät ovat kotoisin Bangdaleshista.

Välikohtaus alkoi, kun noin 200 bangdaleshilaista työntekijää vaativat yli puoli vuotta myöhässä olevien palkkojen maksamista.
Mansikanpoimijat ajautuivat suukopuun kolmen kreikkalaisen työnjohtajan kanssa, jotka kieltäytyivät palkkojen maksamisesta. Ainakin yksi työnjohtajista avasi tulen haulikolla työntekijöitä kohtaan.
Mahdollisesti jopa kolmekymmentä työntekijää haavoittui. Osa heistä on kriittisessä tilassa.
Mansikkaviljelmien omistaja on pidätetty, mutta tapahtumahetkellä paikalla olleet kolme työnjohtajaa ovat edelleen kateissa. Suuri osa Kreikan poliisivoimista tukee uusnatsistista Kultainen Ammunkoitto -puoluetta, joten ammuttujen työntekijöiden lienee turha odottaa mitään merkittävää tukea poliisilta.
Manoladan mansikkaviljelmät ovat olleet uutisotsikoissa aikaisemminkin vastaavien tapausten johdosta. Viime vuonna kaksi kreikkalaista miestä otettiin kiinni, kun he olivat pahoinpidelleet 30-vuotiaan egyptiläisen työntekijän. Miehet olivat kuristaneet työntekijän pään auton sivuikkunan väliin ja ajaneet ympäriinsä noin kilometrin verran.
Alueella työskentelevät mansikanpoimijat ovat yrittäneet parantaa huonoja työolojaan ja alhaista palkkaansa. Vuonna 2008 alueen työntekijät menivät neljän päivän mittaiseen lakkoon.
Lähteet:
http://www.ekathimerini.com/4dcgi/_w_articles_wsite1_1_...94382

Kommentti:
Schäuble: EKP:n pitäisi vähentää likviditeettiä
Voihan parat! Noh! Älkää nyt tehkö kärpäsestä härkäsen, hyvät veljet! Mitäpä siinä? Ei täänkaltaisten uutisten pitäisi häiritä yöunia! Nåin on ollut ja tulee olemaan jatkossakin! Ja toisaalta myös näillä ikivanhoilla keinoilla voidaan saada työttömyysaste alemmaksi, kunhan saadaan poismenneiden paikelle uusia tekijöitä! Ainakin siihen me pystymme tänään, mutta kuitenkin siihen asti kunnes on keksitty uusi innovaatio teknologian saralla tekemään noita paskaduunia enemmän järjenmukaisesti ja vähemmällä kustannuksella! Eiköhän me kaikki joskus kuollaan! Köyhät pääsevät näin kivuttomasti ja helppommin paratiisille ja armahtajan armelijan isän lämmin syli odottelee heitä tuonelassa lämpimästi! Toisaalta, eiköhän- miesten kesken- näillä oli tässä maailmassa paskat oltavat? Ja nytten ne ovat päässeet levolle! Muistakaamme, että joissakin maailman kolkissa hengiltä ammutun henkilön perheeltä vaaditaan käytettyjen luotien ja tehdyn "työn" kustannukset! Eihän sentään meillä, täällä Europassa, asian laita näin ole, joten "nuo tyypit"  jäävät kiitoksenvelallisia tekijöille, vaikka hyvinkin ymmärrän, että kuolleilla on tosi vaikea kiittää! Kyllä minä tiedän parhaiden, kun olen Euroopan mahdin talousminister! Uskokaa minuun! Loppujen lopuksi näin on parempi ja inhimillisempi olla, meinaan "noillä"! Joka tapauksessa, tämä on minun rehellinen mielipiteeni, joka lähtee terveestä mielestä, vaikka ruumiini olisi kuinka......! 
Olkoon he siunattuja, aamen!