Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

maanantai 4. maaliskuuta 2013

مستند، امپراطوری پنهان: یک نظم جدید جهانی!

 

"Me voimme lainata äärettömästi rahaa"  

Talouselämä  4.3.2013
New Yorkin pormestari sanoo, että Yhdysvaltain velkapattitilanteesta ei kannata huolestua liikaa.
Pormestari Michael Bloomberg sanoo Politicker-sivuston mukaan, että Yhdysvaltain käynnistämät menoleikkaukset vahingoittavat New Yorkin taloutta, jos ne jatkuvat pitkään.
Bloomberg sanoi, että vaikka Yhdysvaltain budjettivajetta pitää kuroa umpeen aikanaan, Yhdysvalloilla "voi olla velkaa rajattomasti". Hänen mukaansa ole mitään tiettyä velkasummaa, joka johtaisi maan maksuhäiriöön.
Valtion velkaantumista ei voi verrata kotitalouksien velkaan, Bloomberg sanoo.
"Kukaan ei lainaa kotitalouksille äärettömästi rahaa. Mutta kun kyse on Yhdysvalloista, ihmiset näyttävät haluavan lainata meille äärettömästi rahaa", Bloomberg sanoo.
"Velkamme on niin suuri ja sitä omistavat niin monet ihmiset, että on järjetöntä ajatella, että he eivät lainaisi meille enää."
"Se on vanha tarina: jos olet velkaa pankille 50 000 dollaria, sinulla on ongelma. Jos olet velkaa pankille 50 miljoonaa dollaria, heillä on ongelmia. Ja se on ongelma velkojille. He eivät voi lopettaa meille lainaamista."