Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

torstai 21. helmikuuta 2013


Kemiralaisten yllättävä veto – "vaadimme yt-neuvotteluita"

Kemiralaisten yllättävä veto – "vaadimme yt-neuvotteluita"
Vesikemianyhtiö Kemiran työntekijät haluavat itse aloittaa yt-neuvottelut kolmella tuotantolaitoksella Kemiran Oulun, Äetsän ja Joutsenon tehtailla.

Taloussanomat
21.2.2013

Lain mukaan yt-neuvottelupyynnön voi esittää joko työnantaja- tai -tekijäosapuoli, mutta on erittäin poikkeuksellista, että esitys tulee henkilöstön puolelta.
Taustalla on viime vuoden syys–lokakuussa Kemiralla käyty yt-menettely, jonka päätteeksi yhtiö vähensi 152 henkilöä. Heistä 73 irtisanottiin ja 79 hoidettiin eläkejärjestelyillä.
Työntekijöiden mielestä saneeraus oli ”ylimitoitettu ja yhtiöltä karkea arviointivirhe”, kemiralaisia edustava Teollisuusalojen ammattiliitto kertoo tiedotteessa.
Työvoiman vähentäminen on henkilöstön kannan mukaan johtanut tuotannon häiriytymiseen ja työ- sekä ympäristöturvallisuuden heikentymiseen.
Taloustiedot
Yhtiö on työntekijäpuolen mukaan saneerauksen jälkeen paikannut virhettä teettämällä poikkeuksellisen paljon ylitöitä ja ottamalla käyttöön nollasopimukset.

Työntekijöiden edustajat jättävät tarkennetut yt-esitykset työnantajan edustajille ensi viikolla.
Kemiran palveluksessa Suomessa on noin 1200 henkilöä. Tuotantolaitoksia on viisi.

 Ja tässä  "HIENO" kommentti lukijalta, nauttikaa! 
Tätähän ne ay aktivistit nykyään tekevät. Vedätetään töitä tahallaan jotta saataisiin lisää työntekijöitä. Tätä myötä yhtiön kustannukset kasvavat ja kannattavuus heikkenee ENTISESTÄÄN.
Ay aktivistit eivät vieläkään ymmärrä sitä, että suomessa ei kannata enään tehdä yhtään mitään. Siitä huolimatta hommia vedätetään ja yhtiöt ajetaan tahallaan konkurssiin.
Miksi niitä työntekijöitä pitää olla joka nurkassa notkumassa jos EI OLE TÖITÄ!
Taas kun tulee seuraavat yt:t, johtaa se siihen, että nämä märisemällä saadut ylimääräiset työpaikat lopetetaan ja ihmiset ovat korviaan myöten veloissa!
(Jaa.. tämäköhän on ollut koko ajan nuorisotakuun, eläkeiän nostamisen, työttömyyden alentamispyrkimysten jne. taustalla, että saadaan ihmisiä velkaantumaan lisää ja lisää? Senkin lahtarit! Aika hieno oivallus!)

Herätkää jo tähän päivään!
Samu   21.2.2013