Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Lääkärit, satamatyöntekijät, maanviljelijät, bussikuskit, opettajat, lakimiehet ja tuhannet muut - Kreikassa kaikki ovat tänään lakossa


Kreikan tämän vuoden ensimmäinen yleislakko on käynnistynyt. Yleislakko järjestetään vastatoimena hallituksen ajamalle säästökuurille.
Kreikan suurimmat ammattiliitot järjestävät tänään mielenosoituksia Ateenassa. Liittojen pelkona on, että ensi viikolla Kreikkaan saapuvat EU:n, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston muodostaman troikan edustajat vaativat edelleen lisäsäästöjä, joka vääjämättä tarkoittaisi tuoreita irtisanomisia julkisella sektorilla.
Yleislakko vaikuttaa tänään Kreikassa liikenteeseen ja moniin palveluihin. Koulut, verotoimistot, postit, teatterit ja monet pankit on tänään suljettu. Sairaalat hoitavat hätätapauksia, mutta monet lääkärit ja hoitajat ovat mukana lakossa.
Lakko ei vaikuta kansainvälisiin lentoihin, mutta monet museot ja muut valtion hallinnoimat turistikohteet on suljettu.
Living in Greece -sivusto on kerännyt listan kaikista lakoista ja mielenosoituksista.