Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

torstai 7. helmikuuta 2013

Kananmunat lentelevät Peugeotin tehtaalla

Kananmunat lentelevät Peugeotin tehtaalla
Ranskalainen autovalmistaja Peugeot on vaikeuksissa Aulnayn tehtaansa kanssa. Osa työntekijöistä lakkoilee rajusti ja se aiheuttaa pelkoa muissa työntekijöissä.



Reuters
7.2.2013

Peugeot ilmoitti viime kesänä sulkevansa Pariisin lähellä sijaitsevan Aulnayn tehtaansa vuoteen 2014 mennessä ja vähentävänsä yhteensä 8000 työpaikkaa Ranskassa.
Nyt Aulnayn tehdas aiheuttaa harmaita hiuksia yhtiössä, sillä kommunistipuoluetta lähellä oleva ammattiyhdistysliike CGT on aloittanut lakon. Vain osa työntekijöistä on lakossa. Muut pelkäävät töihin tuloa, sillä lakkoilijat huutelevat, uhkailevat ja heittelevät kananmunilla.
Johdon mukaan vain 260 tehtaan 3000 työntekijästä olisi mukana lakossa. CGT:n mukaan lakkoilijoita olisi 500. Poissaolot töistä ovat kuitenkin kaksinkertaistuneet lakon aikana.
Suhteet yhtiön johdon, lakkoilevan CGT:n ja muiden ammattiliittojen välillä ovat kiristyneet huomattavasti. CGT:n mukaan liitolla ei ole kahinaa muiden ammattiliittojen kanssa paitsi keskustaoikeistolaisen SIA:n. Kuitenkin esimerkiksi maltillinen CFDT arvostelee CGT:n taktiikkaa Aulnayssa "sietämättömäksi".
Ne työntekijät, jotka eivät ole lakossa, syyttävät CGT:tä pelon ilmapiirin luomisesta tehtaalle ja työntekijöiden uhkaamisesta väkivallalla, jos he tulevat takaisin töihin.
Peugeotin Aulnayn tehtaalla lakkoilijat eivät pysy porttien ulkopuolella, vaan vaeltavat tehtaan alueella. Yhtiöllä ei ole lupaa poistaa heitä sieltä, mikäli he eivät sekaannu tuotantoon. Tusinoittain vartijoita onkin vahtimassa vuoronvaihtoja ja johto on tyhjentänyt uusien autojen parkkipaikan ilkivallan pelossa.
– Tilanne on muuttunut melkein mahdottomaksi täällä, Anne-Laure Descleves Peugotin Aulnayn viestinnästä sanoo.
Peugeotin mukaan työntekijöille on annettu reilut vaihtoehdot. Puolet työntekijöistä siirretään muihin tuotantolaitoksiin samalla palkalla ja muille tarjotaan työpaikkoja Aulnayhin siirtyvistä yhtiöistä.

Mielipide: "Niin, aina kun työntekijät nousevat barrikaadeihin työnostajat aloittavat loanheittokampaniansa.......Hyvin vanha temppu! Eihän tässä olekaan mistään muusta kysymys kuin mahdollisuudesta myydä työvoimaa taatakseen leipää itselleen ja jälkeläiselleen, tuleville työnorjille!! Silti porvariston propagandatykistö tulittaa ja levittää ympärilleen valheita ja rumuutta pyrkiessään hajoittaa yhteistä rintamaa ja  jatkaa hallitsemistaan!" Aika käy ja tulevaisuus on raskaana radikaaleille muutoksille!"