Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

maanantai 4. helmikuuta 2013

Newsmax: USA:n miljardöörit vetävät sijoituksiaan Yhdysvalloista

Absolute Investment Managementin miljonääriomistajien Robert & David Wiedermerin hallinnoima Newsmax - Money News kertoo USA:n varakkaimpien miljardöörien vetävän omistuksiaan USA:n pörssistä. Tämä siitäkin huolimatta, että Dow Jones ylsi perjantaina yli 14 000 pisteen - tai juuri siksi.
Lähde: Newsmax - Money News
Toimittaja: Janus Putkonen
3.2.2013, Verkkomedia.org

Money News: USA:n miljardöörit vetävät sijoituksiaan Yhdysvalloista
Money Newsin ekonomit ovat monellakin tapaa huomattavia sijoittajia. Tohtori David Wiedemer julkaisi vuonna 2006 kirjan nimeltä "kuplatalous", jossa ennustettiin paikkaansa pitävästi vuonna 2008 puhjennut talouskriisi. Vuoden 2012 lopussa Wiedemerit  julkaisivat uuden kirjan "Jälkishokki", joka varoittaa talouskriisin toisen vaiheen lähestymisestä. Ja nyt ollaankin menossa todella syvälle, he varoittavat.
Talousasiantuntijoiden julkaisema realiteeteista varoittava haastatteluvideo on ehtinyt kymmenien miljoonien ihmisten silmille - uusin taloustilannetta summaava kirja onkin otettu edellistä suuremmalla huomiolla vastaan.


Katso Newsmaxin kohuvideo:
Myös International Financing Review IFR kirjoittaa 31.1.2013 suuren talousromahduksen riskin kasvamisesta. Asiasta varoittaneiden pankkiirien mukaan vastaavaa ei ole aikaisemmin todistettu:
Miljardöörit vetävät rahojaan Wall Streetillä
Money News uutisoi, että USA:n vaikutusvaltaisimmat pankkiirit ovat vetäneet sijoituksensa USA:n pörssiyhtiöistä. Tämä nopea varojen vetäminen on tapahtunut siitäkin huolimatta, että pörssi on noussut tuntuvasti viimeaikoina - tai juurikin siksi. Perjantaina uutisoitiin, että New Yorkin pörssi nousi yli 14 000 pisteen.
Denver Post:
Näihin omistuksiaan kotiuttaviin miljardööreihin kuuluu Warren Buffet, joka on ilmaissut huolensa kaupanalojen heikoista näkymistä. Hän on vähentänyt omistuksiaan juuri kotimaiseen kysyntään nojaavilla kaupan aloilla.
Lisäksi miljardööri John Paulsonin sanotaan vetäneen huomattavia omistuksiaan mm. JP Morgan Chase pankkiyhtiöstä. Samoin hän on hylännyt suuria kauppaketjuja.
Myös George Soros on vetänyt ulos omistuksensa. Hänen kerrotaan luopuneen varsinkin pankkien osakkeista, kuten JP Morgan, Citigroup ja Goldman Sachs.
Money Newsin ekonomistien mukaan syy on tiedossa ja markkinoille odotetaan jopa 90% kuplasta puhkaisevaa voimakasta korjausliikettä.
Suurin syy Wiedermerin mukaan on Yhdysvaltain keskuspankissa, joka pumppaa tyhjää dollaria markkinoille stimuloidakseen taloutta. Odotettavissa onkin valtava inflaatio, hän varoittaa. Odotettavissa on 10%-20% inflaatiokierre, joka tulee aiheuttamaan kiinteistöjen arvojen romahtamisen. Kun ongelmat alkavat kasaantumaan, myös pörssi tulee romahtamaan, Wiedermar ennustaa.
Tämä skenaario on syynä siihen miksi miljardöörit kotiuttavat nyt omistuksiaan.
"Yhtiöt tulevat kuluttamaan enemmän rahaa lainahoitoihin kuin liiketoimintojensa laajennuksiin. Se tarkoittaa laskevia tuottoja," hän sanoo. Tätä miljardöörit eivät aio todistaa omistamissaan yhtiöissä. He aikovat rahastaa häipyäkseen markkinoilta, Wiedermer summaa.