Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

perjantai 4. tammikuuta 2013

Ay-pomo hermostui Niinistön palkka-alesta Demokraatissa: 

”Voihan perkele”(kiiltomadon valo, parempi kuin ei mitään!)

4.1.13. Talouselämä
Presidentti Sauli Niinistön ehdotus pudottaa omaa palkkiotaan on saanut ristiriitaisen vastaanoton.

Siinä missä EK ja yritysjohtajat ovat asiaa kysyttäessä kiltisti lupailleet tarkistaa palkkojaan alaspäin, ammattiliittojen edustajat näkevät asian toisin. Toistaiseksi terävintä kritiikkiä esittää Teollisuusalojen ammattiliiton puheenjohtajaTimo Vallittu Demokraatissa.
”Voihan perkele, minkälaista populismia”, Vallittu sanoo lehden haastattelussa.
Vallittu viittaa populismilla sekä Niinistön henkilökohtaiseen palkkionalennustoiveeseen, että kansanedustajien ryhmäliikeeksi kasvaneeseen haluun alentaa palkkojaan.
”Tasavallan presidentin palkkio on verotonta. Jos se olisi verollista, 160 000 euron vuosiansioista taitaisi mennä veroa 45 prosenttia. Eiköhän panna palkkio verolle”, Vallittu esittää lehdessä.
Lisäksi hän huomauttaa kansanedustajien saavan ”vähimmilläänkin tuhat euroa kuukaudessa” verottomana kulukorvauksena.
”Minusta verottomat edut ylipäätään ovat syöpäkasvain, joka pitää leikata pois”, Vallittu jyrisee.
Pomojen palkka-ale-keskustelun aloitti St1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen Talouselämän haastattelussa joulukuun puolivälissä.
"Palkkaratkaisu pitäisi aloittaa taloudellisesta eliitistä. Olisi kovin hienoa, jos suuryritysten johtoryhmät yksipuolisesti alentaisivat itse omia palkkojaan. 10–20 prosentin alennus, ilman mitään ennakkoehtoja.. Jos ollaan isänmaan asioista aidosti kiinnostuneita, niin tällaisen esimerkin näyttäminen ei pitäisi olla ylivoimaista", Anttonen linjasi.
Suorapuheinen Anttonen tuikkasi taloudellista eliittiä niin kipeästi, että uudenvuoden puhetta pohtinut presidentti ei ehkä voinut sitä sivuuttaa. Anttonen kommentoi kysyttäessä EK:n puheenjohtajanIlpo Kokkilan marraskuisia toiveita siitä, että vientialojen työntekijöiden palkkoja paremminkin laskettaisiin kuin nostettaisiin.
Vastavalkea nousee
Kokkila pitää tuoreessa Talouselämässä johtajien palkka-alea vähän teennäisenä ja joutuu nyt tasapainoilemaan lausuntojensa kanssa. Kokkilan alainen Jyri Häkämies ehti sentään ensimmäisenä peesaamaan presidentti Niinistön palkkionalennusaikeita.
Työmarkkinajohtaja käy lämpimänä siksi, että suurituloisten käyntiin polkaisemasta palkka-alesta ollaan ay-liikkeen silmissä virittelemässä perustetta nollakorotuksille tai jopa yleiselle palkkojen alentamiselle.
Vallittu ei tästä innostu, eivätkä palkansaajajärjestöt ylipäätään.
STTK:n puheenjohtajaMikko Mäenpää sanoo Helsingin Sanomissa, että poliitikkojen palkka-ale luo kriisitunnelmaa. Hänen mielestään nyt pitäisi paremminkin keskustella uusista kasvustrategioista. Mäenpää ja SAK:n Lauri Lyly ovat valmiita olemaan mukana johtajien ja hyväosaisten talkoissa, mutta eivät neuvottele jäsenistönsä palkka-alesta.
Vallittu muistuttaa, että vuodenvaihteen arvonlisäveron korotus iski pienituloisiin ja leikkaa jo ostovoimaa.
Pienellä kauhulla tilannetta seurannee vähittäiskauppojen johto, joka joutuu seisomaan EK:n ruodussa. Raaka ostovoiman leikkaus uhkaisi ajaa kaupan alan ja kotimarkkinat taantumaan, vaikka vientiyritykset siitä hyötyisivätkin.

JA JA...,VOIHAN SAATANAN PERKELE! 

Häkän Kansallistalkoot

Häkän Kansallistalkoot

Sisäinen devalvaatio ja "talkoot" ovat hieno juttu. Kuva puhukoon puolestaan (klikkaa kuva isommaksi)

Uusi ministeri hallitukseen – Häkämies jättää politiikanUusi Suomi
Häkämiehen palkka nouseeUusi Suomi
EK:n Häkämies alensi omaa palkkaansaMTV3