Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

maanantai 3. joulukuuta 2012

Kreikka kertoi, millä hinnalla se ostaa velkakirjojaan
Kreikka kertoi, millä hinnalla se ostaa velkakirjojaan
Kreikka tarjoutuu ostamaan markkinoilta kymmenellä miljardilla eurolla maan aiemmin tänä vuonna liikkeelle laskemia velkakirjoja.
Taloussanomat
3.12.2012
Lainapapereiden takaisinostolla Kreikka pystyy pienentämään velkataakkaansa huomattavasti.
Kreikka on kutsunut velkakirjojen haltijat niin sanottuun hollantilaiseen huutokauppaan, maan valtiovarainministeriö tiedotti tänään. Huutokaupassa Kreikka tarjoutuu ostamaan takaisin vuosina 2023–2042 erääntyviä velkakirjojaan.
Kreikka tarjoutuu maksamaan huutokaupassa velkakirjoista enintään 32,2–40,1 prosenttia niiden nimellisarvosta. Mitä kauempana erääntymispäivä on, sitä vähemmän Kreikka tarjoutuu maksamaan takaisin.
Velkakirjojen takaisinostoilla Kreikka pystyy pienentämään velkataakkansa jopa 30 miljardia euroa. Takaisinostojen onnistuminen ratkaisee sen, myöntävätkö euromaat Kreikalle sen seuraavan tukilainaerän.
Huutokauppa sulkeutuu perjantaina 7. joulukuuta kello 19 Suomen aikaa. Varsinainen takaisinosto toteutettaneen 17. joulukuuta.


Vähän niin kuin kommentti:

Tästä uutisesta inspiroituneena soitin pankkiini ja tarjouduin lunastamaan 100000 euron asuntolainani heiltä pois 30000:lla. Ja että tarttisin samalla tietty 30000 lainaa tätä tarkoitusta varten.
Ei meinanneet millään tajuta. Selitin että vippaavat vaan sen 30000 ja sitten annan sen rahan niille ja voidaan sitten samalla unohtaa se 100000 vanhempi laina mutta ei mennyt jakeluun.
Koitan nyt soitella Jutalle josko hän ehtisi selittää mun pankinjohtajalle että tää on ihan normaali kuvio euroopassa ja ettei tässä oikeasti kukaan häviä tai voita mitään.
Jos tän saan onnistumaan niin ensi viikolla sitten lainaan 10000 pankista jolla saan sitten kuitattua sen 30000 lainan.  

Sijoittajat innostuivat - onpa Kreikka antelias!


Kylläpä Kreikka on antelias! 
Kreikan velkakirjojen arvo nousi maanantaina voimakkaasti sen jälkeen kun Kreikka julkisti ehtonsa, joilla se ostaa velkakirjoja takaisin yksityisiltä velkojiltaan.
Kreikka tarjoutuu ostamaan velkapapereita 32-40 prosentin arvosta niiden nimellishinnasta. Tämä tarjous on korkeampi kuin mitä monet sijoittajat olivat ennakoineet, kirjoittaa Wall Street Journal.
Euroryhmä ja IMF sanoivat äskettäin, että yksityisille sijoittajille tarjottava  hinta ei ole korkeampi kuin marraskuun 23. päivän markkina-arvo. Tuosta uhkauksesta on nyt peräännytty.
Osto-ohjelman tarkoitus on leikata Kreikan velkoja jopa parillakymmenellä miljardilla eurolla tai enemmänkin.
Hieman ironista kuitenkin on, että mitä enemmän velkakirjat kallistuvat, sitä vähemmän velkakirjojen osto-ohjelma leikkaa Kreikan velkataakkaa. Korkea hinta kuitenkin lisää todennäköisyyttä, että suhteellisen moni omistaja osallistuu järjestelyyn.
Korkeammasta hinnasta hyöytyvät myös ainakin jotkut hedgerahastot, jotka ovat ostaneet velkapapereita nykyistä alemmilla hinnoilla.