Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

maanantai 17. syyskuuta 2012

Palkka on työn hinta kapitalistisessa markkinataloudessa. Se on yleensä rahallinen vastine, joka työvoiman ostajat eli ns. työnantajat maksavat työläisille heidän työnsä käytöstä. Tällä palkalla työläiset tuskin pystyvät tyydyttämään   perustarpeittensa minimaalisessa määriin. Tämän palkan tehtävä on se, että työväki pystyisi uusintamaan alati  porvariluokan  paineen alla olevaa työvoimaansa työmarkkinoilla myyntikelpoiseksi, jotta saisivat jatkaa elämää ja kasvattaa jälkeläisiä ylläpitäkseen kapitalistista järjestelmää ja maksimaalisoidakseen riistäjäluokan voitoa. 
Pikkuporvareilla on niin pienet "munat" uskaltaaksensa uhota suurpääoman epäreilua "perheen sisäistä käyttäytymistä" ja näin ollen käy vielä aggressiivisemmin työväen luokan kurkkuun.
"Mätäpaise"
********

Pienyrittäjät vaativat palkkojen alentamista - "hätähuuto"

17.9.2012

Suomen Pienyrittäjät ry väläyttävät sunnuntaina julkaistussa "hätähuudossaan" palkkojen alentamista.
"Raamisopimuksen edellyttämistä palkankorotuksista on syytä pidättäytyä ja samalla on avattava keskustelu kokonaisvaltaisesta palkkojen alentamisesta ja yritysten kasvua estävien rasitteiden purkamisesta", järjestö sanoo "Hätähuuto Suomen puolesta"-nimellä otsikoidussa tiedotteessaan.
Järjestö sanoo, että yritysten kustannusrakenne on kasvanut 10 vuoden aikana noin 50 prosenttia. Suomea uhkaa tiedotteen mukaan "kohtalokas" taantuma.
"Yhteisöverojen(1) lasku arvioilta noin 800 miljardia ja autoverojen satojen miljoonien aleneminen iskee ammottavan aukon hallituksen budjettiin. Lisähaasteita saamme turhilla matkakulujen leikkaamisella ja arvonlisäverojen korottamisella. Keitokseen lisätään vielä viennin riippakiveksi muodostuvan rikkidirektiivin lähes miljardin lisäkustannukset", tiedotteessa luetellaan.

(1):

Yhteisövero on Suomessa yhteisöjen maksama tulovero. Yhteisöveroa maksavia yhteisöjä ovat osakeyhtiöt, osuuskunnat sekä tietyin edellytyksin liikelaitokset, julkisyhteisöt, yhdistykset, laitokset, säätiöt ja asunto-osakeyhtiöt. Yhteisöveroa saavat valtio, kunnat ja seurakunnat.
Yleishyödylliset yhteisöt eivät maksa tuloveroa kaikista tuloistaan.
Yhteisöveroa eivät maksa myöskään henkilöyhtiöt kuten avoimet yhtiöt ja kommandiittiyhtiöt. Henkilöyhtiön tulos verotetaan yhtiömiesten tulona Samoin yksityinen elinkeinonharjoittaja maksaa verot yritystoimintansa tuloksesta omassa verotuksessaan.
1.1.2012 yhteisövero laskettiin 24,5 prosenttiin. Vuosina 2005-2011 se oli 26 prosenttia, kun se aikaisemmin oli 29 prosenttia.
Verovuosina 2009-2011 valtion osuus yhteisöveron tuotosta on 65,42 prosenttia, kuntien 32,03 prosenttia ja seurakuntien 2,55 prosenttia.