Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

perjantai 3. elokuuta 2012

Ammattiliittolaiset ottivat Espanjanssa Robin Hoodin roolin: varastivat ruokaa kaupoista köyhille




Espanjan kriisin jatkuessa monilla espanjalaisilla ei ole enää edes varaa ruokaan. Apuun ovat astuneet ammattiliittolaiset, kertoo Business Insider.
Tällä viikolla 200 jäsentä Espanjan SAT-liitosta tekivät ryöstöretkiä moniin ruokakauppoihin Sevillassa.
Ammattiliiton jäsenet täyttivät kärryt perusruokatarpeilla ja jakoivat ruoat eri järjestöille.
”Kriisitilanteessa, kun ihmisten omaisuutta pakkolunastetaan, me haluamme pakkolunastaa niiltä, jotka pakkolunastuksia järjetävät, eli pankeilta ja ruokakaupoilta”, sanoi SAT-liiton johtaja Juan Manuel Sanchez Gordillo.
Espanjassa on vastustettu säästötoimia aktiivisesti viime kuukausina. Jokin aika sitten espanjalaiset kaivostyöläiset marssivat mielenosoituksellisesti kolme viikkoa, kunnes saapuivat Madridiin, jossa mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi.

Rahoituskeinottelu ja nälkäongelma



Euromaiden velkamäärät huimaavia 
Toimittaja: Petri Salo
Edit. Riikka Söyring
Verkkomedia.org


Iltasanomat 25.7.2012 kirjoittaa otsikkolla “Europalo nuolee Saksan portteja”. Toimittaja Iltasanomien artikkelissa on Mika Koskinen. Euromaiden velkojien verkoston laskelmat euromaiden velkamääristä ovat päätähuimaavat.
Reportaasin kaaviokuvasta voi laskea, että 17 euromaan yhteinen valtiovelka on tällä hetkellä noin 8 434 miljardia euroa.
Laskelma huomioi pelkästään euromaiden valtionvelat. Velkojen verkostoon ei ole laskettu  itsehallintoalueiden, kaupunkien, maakuntien tai kuntien velkasaldoja - eikä myöskään euroalueiden pankkien tai euroalueen ulkopuolisten EU-maiden velkasaldoja.
Jos ajatellaan, että noista valtiolainoista on niin sanotusti mätiä 35 prosenttia, niin tukipakettien tarve (kuten Euroopan rahoitusvakausväline ERVV tai Euoopan vakausmekanismi EVM) euroalueella on huikeat 2 951,9 miljardia euroa!
ERVV/EVM tukikapasiteetti lienee se 700 miljardia euroa. Ei ihme, että eurobondit  - eli valtiovelkojen yhdistäminen ja yhteisvastuulla hoitaminen - kiinnostavat.

Summat miljardeja euroja:
1. Saksa 2 111
2. Italia 1 946
3. Ranska 1 789
4. Espanja 774
5. Hollanti 402
6. Belgia 377
7. Kreikka 280
8. Itävalta 222
9. Portugali 189
10. Irlanti 174
11. Suomi 93
12. Slovakia
13. Slovenia 17
14. Kypros 13
15. Luxemburg
16. Malta 5
17. Viro 1

- Paljonko tuosta velkasaldosta on jo niin sanotusti mätää velkaa?
- Onko meillä varaa yhteisvaluuttaan?

Kreikalta käteinen loppumassa
Lähde: EU Observer
Toimittaja: Riikka Söyring
1.8.2012, Verkkomedia.org

Kreikalta käteinen loppumassa
Kreikan koalitiohallituksen kiistellessä keskenään siitä, mistä kohtaa budjettia leikataan kansainvälisen rahoittajaryhmän vaatimat 11,5 miljardia euroa, Kreikan apulaisvaltiovarainministeri Christos Staikouros tuli julkisuuteen ja varoitti, että Kreikalta ovat käteisvarat loppumassa. Ilman seuraavaa avustuspakettia käteisvarat ovat lähinnä nolla, Staikouros sanoo.
"Olemme kuilun reunalla. Emme saaneet luvattua avustuspakettia ja EKP odottaa saavansa maksun 20. elokuuta."
Konservatiivinen pääministeri Antonis Samaras on vakuuttanut Troikalle (Euroopan keskuspankki EKP, kansainvälinen valuuttarahasto IMF sekä EU), että leikkausten yksityiskohdat ilmoitetaan ensi viikolla.
Sosialistien johtaja, entinen valtiovarainministeri Evangelos Venizelos vastustaa enempiä leikkauksia palkkoihin ja eläkkeisiin, niistä on jo Troikan vaatimuksesta leikattu 30-50 prosenttia. Venizelos pelkää lisäleikkausten aiheuttavan vielä lisää sosiaalisia levottomuuksia.
Kreikan edellytetään maksavan EKP:lle 3,2 miljardia euroa tässä kuussa.
Euroopan komission puheenjohtaja, entinen kommunistinuori Jose Manuel Barroso ehätti ilmoittamaan, että "sanat eivät riitä, tarvitaan tekoja". Teoilla Barroso tarkoittaa lisäleikkauksia.
Saksa vaatii Kreikkaa pysymään sovituissa leikkauksissa tai tulee lähto eurosta.