Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

torstai 12. heinäkuuta 2012

(Mielipide on vapaa: blogin ylläpitäjä)
Perussuomalisten tausta-ajattelijan ja pääarkitehdin "ratkaisulinja"  maailmanlaajuisen kapitalismin systeemikriisin hoitamiseksi, minkä vuoksi on 4-5 vuoden aikana syydetty kansakuntien varoja monta kymmentä miljoonaa kerta miljoonan (biljoonia) euroja saamatta mitään aikaan paitsi suurta kärsimystä maailman riistetylle väelle ja luonnolle:
"puolitetaan EU:n maksaman kehitysyhteistyön rahat (yli 500 miljar. !?) ja.."

Mitä Suomen työkansalle on mennyt? Mistä näiden " kansanjohtajien älynvälähdykset" ovat kotoisin ja miksi näin? Eihän toisen laidan prokapitalististen puolueiden (hallitusvastuussa olevat) toimintalinjaa ole ainoa syypää näiden ns. puoleensapitävien ja kansaa kiihottavien poliittisten linjanvetojen taustatekijää myös työväen järjestöt, vasemmiston aktiivi jäsenet, laidata laitaan, ja ylipäätään me kaikki palkansaajat ja maan rikkautta ja runsautta tuottavat työläiset ollaan vastuussa ja meidän on katsottava peilissä itseämme hyvinkin kriittisesti. Vähintään 90-luvun alun suurlama pitäisi olla kansakunnan muistossa.

Maailma ja ihmiskunta tarvitsee kipeästi uutta vaihtoehtoista, radikaalisesti toisenlaista, talous-poliittista järjestelmää!

Ja äänestävätkö Suomen kuntien asukkaat lähestyvässä kunnallisvaaleissa sankoin joukkoin   Perussuomalaisia/ Putkoslaisia, toisen laidan kapitalistismin apupuolueen demagoogeja?

Minä toivon, ettei näin tapahtuisi. Vaikka Suomen kuntien ja kaupungien valtuustoilla ja niiden tekemillä päätöksillä ei ole maailmanlaajuisen ongelman ratkaisijaksi silti äänestyksen tulos voisi puhua paljonkin kansakunnan poliittis-älyllisen hyvinvoinnin tilasta!?

Halla-ahon pelko toteutumassa?
Heidi Kuittinen
Uusi Suomi
11.7.2012 

Matti Putkonen välittää kreikkalaisten terveiset Suomen kansalle tuoreessa tiedotteessaan:
Kreikkalaiset työläiset ja pk-yrittäjät ovat aivan hädissään. Näköalattomuus valtaa mielet.
He kokevat tuskaa, kun muissa EU-maissa heitä syyllistetään eurokriisistä. Saksalainen propaganda on mennyt läpi EU:n tiedotusvälineissä. Saksalaiset suojelevat tällä propagandalla vain omien pankkiensa saatavat. Saksalaiset eivät esimerkiksi kertoneet, että pakottivat tukipaketin ehtona vastaostoja puolustusvälineteollisuudeltaan jne.
Kreikkalaiset sanovat, etteivät he halua EU:n tukirahoja, koska he eivät pysty niitä koskaan maksamaan takaisin ja yksikään tukieuroista ei tule kreikkalaisten hyväksi vaan kurvaavat suoraan takaisin saksalaisiin säästöpankkeihin ja ranskalaisiin liikepankkeihin.
------------------------------------------------------------------------------------
Halla-ahon pelko toteutumassa?
Kansanedustaja Jussi Halla-aho esitti vajaa vuosi sitten pelkonsa siitä, etteivät EU:n vaatimat Kreikan säästöohjelmat toteudu demokraattisesti. Hänen pelkonsa ei ollut aiheeton. Kreikassa tikittää entistä äänekkäämmin todellinen poliittinen aikapommi. Kreikkalaiset ovat nääntymässä EU:n vaatimien säästöohjelmien alle.
Palkkoja on leikattu jo nyt 35 %. Verot ja veroluonteiset maksut ovat nousseet 20 % - 30 %. Peruskreikkalaisten elintaso on jo nyt puolitettu. Miljoona kreikkalaista saa valtiolta vain aurinkoa. Ei siis senttiäkään elämiseen. Kolme miljoonaa yrittää tulla toimeen 350 euron työttömyyskorvauksella. Troikka vaatii vain lisää leikkauksia ja säästöjä. Enää ei ole mistä leikataan tai säästetään.
Suomalaisille sosiaalidemokraateille tämä on poliittisen moraalin katastrofi. Ennen vaaleja puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaati, että kansaa kyykyttävä uusliberalistinen talouspolitiikka lopetetaan EU:ssa. Nyt Urpilainen on äänekkäin uusliberalistisen talouspolitiikan toteuttajien eli pankkien ja sijoittajien juoksupoika. Hän vaatii jatkuvasti esim. Kreikalta lisää säästöjä ja seuraavana on vuorossa Espanja. Euron tukiprojekti on tullut tiensä päähän. Avustettavien määrä kasvaa sellaisella vauhdilla, etteivät avustajien rahkeet enää kestä. Sisäisen devalvaation kierre vain vauhdittuu kaikissa euromaissa. Kataisen hallituskin on jo aloittanut sisäisen devalvaation toteuttamisen.
Vastuullisen politiikan toteuttaminen vaatii täydellisen kurssin muutoksen. Euron tukiprojektit on lopetettava, koska yksikään tukieuro ei hyödynnä kriisimaiden taloutta, työllisyyttä eikä kansalaisten sosiaalista turvallisuutta vaan ainoastaan lihottaa pankkien ja sijoittajien voittoja.
EU maksaa puolet maailman kehitysyhteistyöstä eli yli 500 miljardia euroa. Puolitetaan tämä ja ohjataan näistä säästyvistä kehitysyhteistyörahoista kolme seuraavaa vuotta EU:n kriisimaiden työllisyyden, yrittäjyyden ja sosiaalisen turvallisuuden kohentamiseen sekä oikeudenmukaisten verojärjestelmien luomiseen. Näiden rakenteellisten uudistusten täsmäohjattu rahoittaminen on toteutettava läpinäkyvästi ja kontrolloidusti. Näin saadaan kriisimaat talouskasvu-uralle ja estetään koko euroalueen taloudellinen nääntyminen. Tämän kolmen vuoden jälkeen kaikkien EU-maiden on tultava omillaan toimeen.

Lisätietoja:
Matti Putkonen
0400-904 447

 kommenttia:
- Eniten ihmetyttää tällä hetkellä Espanjan touhu.
Maassa on yli 50% nuorisotyöttömyys, ja hallitus alkaa leikata niitä vähiäkin työttömyystukia. Ne ovat seinähulluja. Kun ei ole puolella maan miljoonista nuorista aikuisista kohta edes leipää, niin seuraavalla Hitlerillä on helppo homma.
- Halla-ahoa mukaillen vaikka hän ei tätä tarkoittanutkaan "panssarit
kadulle" -lausunnollaan. Nyt kun kreikkalaiset joutuivat ottamaan ne
400 panssarivaunua Saksasta niin he voisivat ajella niillä tervehtimään
saksalaisia pankkeja. Ensin niillä voisi poistaa kotimaassa epäterveet rakenteet.
- "Euroopan unioni on maailman suurin ulkomaanavun antaja: unionin ja sen jäsenvaltioiden osuus maailman virallisesta kehitysavusta on yli 55 prosenttia. Vuonna 2008 kehitysapua annettiin lähes 50 miljardia euroa eli 0,4 prosenttia koko EU:n bruttokansantulosta. Tavoitteena on nostaa kehitysavun osuus bruttokansantulosta 0,56 prosenttiin, mutta tähän ei päästäne lähivuosina."
http://ec.europa.eu/finland/news/topics/dev_aid/in...
Huom: siis 50 miljardia ei 500 miljardia.
- Mikä osuus tästä jää Eurooppaan?
Esimerkiksi miinalaiva pohjanmaa komennus Somalian rannikolla lasketaan kehitysavuksi.
Osa ulkoministeriön kuluista sisällytään myös kehitysapuun.
Iso osa tästä kehitysavusta on itse asiassa vienti tuki EU:n yritykselle, aika usein toimitetaan sellaista tavara mille ei ole mitään käyttö.
Voi Hyvä Sylvi!
Perehtykää edes lähiajan historiaan, esim. miten Suomen "pankkien kriisi" jälkihoidettiin.
KTS. http://www.promerit.net/Laman_ja_Rahan_Pelurit.pdf
Suomi toimi laboratoriona malliksi miten YKSITYISET sijoitukset turvataan rahastomuotoisen "mekanismin" avulla, eli pyramidirahastoja kansallisilla verovaroilla rahoittamalla.
Selvisikö Suomi OMIN VOIMIN?