Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

lauantai 19. toukokuuta 2012

Facebookin arvoksi yli 100 miljardia dollaria
Johtava yhteisöpalvelu Facebook listautuu pörssiin tänään. Myyntiin tulee 421 miljoonaa osaketta, ja yhtiön pörssiarvoksi tulee 104 miljardia dollaria.


(Mielipide on vapaa):
Kapitalismin mädännäisyyden loppukausiko?
Omistava luokka elää pörssikasinoissaan voittojen huumassa. "Arvottomia" miljardeja "ansaitsee" ilman, että alistuisi "historilliseen velvoitukseensa", lupaamalleen tehtävälle eli ihmiskunnan tuotantovälineiden pakkolunastamisen ja työvoiman sekä luonnon varojen riistämisen kautta tuottaisi elämänjatkolle tarvittavia "tavaroita".

Ja nyt voittonsa suhdeluvun laskutendenssin jyrkässä kohdassa ei näy kovin paljon intoa sijoittaa kovin suureksi kasautuneen pää"omansa" reaalitalouteen "tavaroiden" tuottamiseksi.

Mitä nyt söisivät ja millä tulisivat toimeen maailman työväki, enemmistö ihmisista.?! 
"Söisivätkö Facebookkia" ja "hoitaisivatko he omia haavojaan Googlella". 
Puhdistaisivatko vessassa pyllyään  osake- ja arvopapereilla tarpeittensa tekemisen jälkeen?!

Ihmiskunnan, vähälukuisilla hallitsevalla LOISLUOKALLA ei näytä olevan huolta ihmisten ja  ylipäätään planeettamme perusoikeuksista- ja hyvinvoinnista. 

Sadat miljoonat ihmiset näkevät nälkää, lapset kuolevat näännytystautiin, luonto huutaa apua, sotien painajaiset painavat sivistyneitten ihmisten unta ja niin edelleen.

Sanokaa Te, kaikki rakkaat palkkatyöläiset, työssä olevat, työttömät, työstään eläköityneet, työn- ja työttömyyden rasittamat sekä sairastamat, palkattomat työläiset, hyvät veljet ja sisaret:
"Mitä on meidän tehtävämme, jotta edes lapsemme ja lapsenlapsemme elämä meidän taaksemme jääneessä planeetassamme olisi ihmisarvoinen,  elämää kunnoittavainen ja toisiaan rakastavainen?!"