Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

torstai 5. huhtikuuta 2012

Kreikasta löytyi etuuksia ahnehtiva "sokeiden saari" 

(Mielipide on vapaa: suurpeto vaanii/vainoo vakavasti haavoittuneita avuttomia saalistaan!)

Helsingin Sanomat



Zakynthosin saari

Pahasti ylivelkaantuneessa Kreikassa on "sokeiden saari", jossa joidenkin asukkaiden epäillään huijaavan itselleen sokeille tarkoitettua rahallista etuutta, talouslehti Wall Street Journal (WSJ) Kertoo.

WSJ:n mukaan Zakynthosin saaren 39 000 asukkaasta 1,8 prosenttia saa sokeille myönnettävää erillistä raha-avustusta. Avustuksen suuruus on 724 euroa kahden kuukauden välein.
Sokeiden osuus Zakynthosin väestöstä on yhdeksänkertainen verrattuna tavanomaiseen sokeiden osuuteen väestöstä, kun mittana käytetään vuonna 2004 tehtyä maailman terveysjärjestön WHO:n tutkimusta, jossa selvitettiin sokeuden yleisyyttä Euroopan maissa.
Kreikan terveysministeriö selvittää, ovatko jotkut Zakynthosin saaren asukkaat saaneet sokeille tarkoitetun avustuksen petollisin keinoin.
Zakynthosilaisen viranomaisen mukaan avustusta maksetaan muun muassa taksinkuljettajalle ja linnustajalle.
Erilaisten julkisten avustusten vastaanottaminen petollisin perustein ja veronkierto ovat yleisiä ilmiöitä Kreikassa. Euromaiden ja Kansainvälisen valuuttarahaston myöntämien lainojen varassa elävä Kreikka on pyrkinyt parantamaan julkista hallintoaan ja juurimaan pois etuuspetoksia ja veronkiertoa.

Goldman Sachs nettosi 600 miljoonaa euroa Kreikka-lainasta

Helsingin Sanomat

Investointipankki Goldman Sachs teki muhkean tilin Kreikka-lainoillaan vuosituhannen alussa, kertoo uutistoimisto Bloomberg.
Goldman Sachs nettosi Kreikan valtiolle erilaisin järjestelyin lainaamastaan 2,8 miljardista eurosta 600 miljoonaa euroa.

Kreikka liittyi euroon 2001, jolloin se tarvitsi investointipankkia painamaan budjettialijäämänsä eurokriteerien rajoihin. Operaatio tehtiin mutkikkaalla valuuttakaupalla, jossa maan jeni- ja dollari-määräisiä velkapapereita muutettiin euroiksi.

Valtiokonttoria vastaavaa Kreikan virastoa vuodesta 2005 johtanut Spiros Papanikolaou ja hänen edeltäjänsä Kristoforos Sardelis paljastivat ensi kertaa haastattelussa, miten Kreikan alijäämät saatiin mahtumaan euron vaatimuksiin.
Miesten mukaan kreikkalaiset eivät ymmärtäneet, mitä olivat sopimassa investointipankin kanssa ja mitkä järjestelyjen riskit ja kulut olivat.

Goldman Sachs kieltäytyi kommentoimasta Bloombergin arviota järjestelyn kannattavuudesta. "Goldman Sachs -diili oli hyvin seksikäs tarina kahden synnintekijän kesken", Sardelis luonnehti monimutkaista järjestelyä.

600 miljoonan euron voitto edusti 12 prosenttia Goldman Sachsin arvopaperi- ja valuuttakaupasta vuonna 2001, joka teki tuolloin ennätystuloksen.

"Järjestely näyttää olleen äärimmäisen tuottoisa Goldman Sachsille", lontoolaisen Devon Capitalin sijoitusneuvoja Saul Haydon Rowe arvioi Bloombergille.

(Mielipide on vapaa: ja kuinka onnistuneesti meille -tyhmille Eerooppaan tavallisille kansalaisille, anteeksi vaan - pystyttyy upottamaan/uskottelemaan ihmistä loukkaavaan valheen tavallisten kreikkalaisten ahneudesta, laiskuudesta ... ja näin ollen inhottavan ja sairaan tyhmän epäsolidaarisesti/ epäoikeudenmukaisesti uhreja on istutettu rikollisten penkkiin! Meidän on herättävä ystävät! Se on pakko! Uskokaa pois!)