Tohtori Marx kuvaili yksien harjoittamaa toisten jotensakin kuppaamista siihen tapaan,että ”pääoma on kuollutta työtä, joka vampyyrien lailla elää vain imemällä elävää työtä, ja se elää sitä paremmin, mitä enemmän se sitä imee.”

maanantai 13. helmikuuta 2012

Soros varoittaa ”pahuuden ajasta” –  luokkasodasta ja talousromahduksesta

 
Suursijoittaja George Soros varoittaa rahoitusjärjestelmän romahduksesta, luokkasodasta ja ”pahuuden” noususta amerikkalaisen Newsweekin haastattelussa.


Taloussanomat
24.1.2012 
Sorosin mielestä maailmaa uhkaa yksi sen modernin historian vaarallisimmista ajanjaksoista – ”pahuuden aika”. Euroopalla on edessään ajautuminen kaaokseen, ja Yhdysvaltoihin Soros ennustaa katumellakoita, joiden seurauksena kansalaisten perusoikeuksia supistetaan dramaattisesti.
– Tällaisina aikoina tärkeintä on eloonjäänti, Soros sanoo lehden haastattelussa.
– Tilanne on vakavin ja vaikein, jonka olen kokenut urani aikana. Meillä on edessä erittäin vaikeat ajat, jotka ovat verrattavissa monella tavalla 1930-luvun suureen lamaan.
Soros sanoo, että kehittyneissä maissa on nyt edessään menojen leikkaukset, jotka uhkaavat sysätä talouden stagnaatioon. Hitaan kasvun aika voi Soroksen mukaan kestää vuosikymmenen tai pidempään.
– Parhain skenaario on deflatorinen talousympäristö. Pahin on rahoitusjärjestelmän romahdus, Soros sanoo.